Glasplant

Hoi! Ik ben Hielke, oprichter van Glasplant. Een aantal jaar geleden las ik een artikel over een man die een plant al meer dan 40 jaar in leven houdt in een grote glazen afgesloten fles. Dit vond ik fascinerend, een kleine afgesloten wereld in een fles hoe bijzonder is dat! Hiermee was mijn interesse gewekt en vanaf toen ben ik het zelf gaan proberen.

Na een jaar van testen met verschillende planten in glazen van alle soorten en maten leek het me leuk om mijn ‘glasplanten’ met jullie te delen.
Beelden zeggen meer dan woorden, bekijk dan ook de promo video van Glasplant.

Hoe werkt het?

In de Glasplant wordt zuurstof gecreëerd door daglicht en warmte. Er ontstaat vocht in de lucht dat beslaat op de fles wat vervolgens weer neerdaalt op de planten. Dit zorgt samen voor een leefbare afgesloten wereld.
Het is een levend product en dit kan onvoorspelbare verschijningen opleveren. Kijk dan ook niet raar op wanneer je beestjes of paddenstoelen in de Glasplant ziet verschijnen. Daarnaast kunnen er naar verloop van tijd schimmels te zien zijn. Deze horen bij de natuur en de ontwikkeling van de planten. Net zoals in een echt ecosysteem kunnen er planten dood gaan maar ook weer nieuwe planten gaan groeien.

Verzorgingstips

  • Zorg voor een mooie en lichte plek in huis. Je glasplant ontwikkelt zich het best op een plek waar daglicht komt maar niet in de felle zon.
  • Bij veel condens kan je de Glasplant tijdelijk open zetten. Ziet de glasplant er droog uit dan kan je een klein beetje water toevoegen.
  • De lamp is enkel decoratief en heeft geen effect op de planten maar zorgt ervoor dat je ook in de avond van jouw Glasplant kunt genieten.
  • Bij vragen of opmerkingen over het product kan je altijd contact opnemen met Glasplant.